چگونگی راه اندازی تولیدی لباس

♦ مراحل کلی و لازمه‌های تولید لباس

تولیدی لباس

اولین حرکت در ابتدا این است که با خود تکلیفتان را روشن کنید: چرا می‌خواهید تولیدی پوشاک راه بیاندازید؟ برای موفقیت در کار تولید پوشاک نباید ملاک اولتان درآمدزایی باشد، زیرا در این صورت، شاید نتوانید چنانکه باید و شاید در این مسیر موفق شوید و پیشرفت کنید. تولید پوشاک دارای فراز و نشیب‌های فراوان و لازمه‌ی آن صبر و بردباری است و پیش از هر چیزی به علاقه و حوصله نیاز دارد. پیشنهاد می‌کنیم در اول کار حتی به فکر زیان نیز باشید و خود را برای مقابله با مشکلات آماده کنید.

موارد مقدماتی برای راه‌اندازی تولید پوشاک به صورت کلی:

  • تهیه مکان، دستگاه و لوازم مناسب
  • اخذ جواز کسب از اتحادیه
  • جذب نیرو
  • الگو، برش و نمونه‌گیری
  • تهیه‌ی مواد اولیه
  • بازاریابی

نکات مهم در رابطه با ایجاد تولیدی لباس:

  1. دانش خود را در زمینه‌ی پارچه و مواد اولیه بالا ببرید.
  2. بازار کار تولید پوشاک خود را مورد بررسی قرار داده و راه‌های فروش یا سفارش را بیابید.
  3. ارتباطات خود را در این زمینه افزایش دهید و با افراد بیشتری آشنا شوید.
  4. در همان به حساب و کتاب ابتدای مسیر اهمیت دهید تا با مشکلات عدیده مواجه نشوید.
  5. خط تولید را به نحوی بچینید که در وظایف نیروها تداخل ایجاد نشود.

عملکرد تولیدیهای پوشاک به دو دسته تقسیم می‌شود:

  1. تولید سفارشی (مزدی‌دوزی): بازاریابی آن معمولا قبل از جذب نیرو و کلید موفقیت آن در گسترش ارتباطات است.
  2. تولید و فروش مستقل: نیاز به سرمایه‌گذاری، شناخت بازار و ارتباط با عمده‌فروشان دارد.

الگو و برش از موارد مهم تولیدی پوشاک است و تاثیر بسیاری در فروش دارد. الگوها می‌توانند توسط برشکاران پرتجربه از روی یک نمونه لباس کپی شوند، همچنین می توان از الگوهای آماده یا طراحان الگو بهره گرفت.

مجوزهای لازم: برای جلوگیری از مشکلات احتمالی، اخذ مجوز اهمیت بالایی دارد. برای این امر می‌توانید به اتحادیه‌های مربوطه‌ی شهر خود مراجعه و با ارایه‌ی مدارک، جواز کسب دریافت کنید. جواز کسب، اجازه‌نامه‌ای است که طبق مقررات قانون نظام صنفی از طرف اتحادیه‌ی صنوف تولیدی و خدمات فنی، به فرد صنفی برای اداره‌ی محل کسب شخصی داده می‌شود. در شرکت‌هایی که به ثبت رسیده‌ است، پروانه به نام شرکت صادر می‌شود.

  • محاسبه قیمت تمام شده‌ی لباس
  • برخی اصطلاحات صنعت پوشاک
  • کاهش هزینه‌ی تولید پوشاک

♦ ایجاد تولیدی لباس کوچک

ابتدا روش آسانی را در رابطه با ایجاد تولیدی لباس کوچک، مورد بررسی قرار می‌دهیم. این روش برای کارگاه خیاطی با تولیداتی که نیازمند دستگاه‌های مخصوص نیستند، مناسب است و می‌توان با این روش، دوزندگی کوچکی را راه‌اندازی کرد.

این موارد نمونه‌ای از سیر تولید،  دوخت یک تی‌شرت ساده است: برش کار، درست کردن قابک، چسباندن قابک به پیش، وصل سرشانه‌ها، وصل یقه، وصل آستین به صورت باز، دوخت بغل و زیر آستین، دوخت پایین کار، دکمه و مادگی و در آخر نخ‌کشی، بخار و بسته‌بندی.

مکان مناسب

اولین کاری که برای راه‌اندازی کارگاهی کوچک باید انجام دهید، تهیه‌ی جایی مناسب برای تولید است. نقطه ضعف راه‌اندازی این نوع کارگاه دوخت این است که مکان تولید جهت تکمیل فرآیند تولید و دوخت باید به اماکن خدماتی تولید پوشاک (که در مرحله بعدی ذکر شده) دسترسی داشته باشد. این نوع تولیدی لباس به مکان بسیار وسیعی نیاز ندارد و اندازه‌ی آن در حدی باشد که در آن ۴ چرخ خیاطی، یک میز برش و جایی برای دپو و وسط کاری قرار گیرد.

 

موارد و لوازم مورد نیاز کارگاه کوچک

برای یک تولیدی کوچک به ۳ الی ۴ چرخ خیاطی احتیاج دارید که شامل انواع زیر می‌شود: میز برش، راسته‌دوز، میان‌دوز، زیگزال. برای تکمیل فرایند تولید کارگاه‌های خیاطی کوچک، اماکن خدمات تولید زیادی وجود دارد که می‌توانند عملیاتی همچون دکمه مادگی، گلدوزی، بخار، بسته‌بندی و غیره را انجام دهند.

اشتراک گذاری

مطالب مرتبط

Leave a comment